روش های درمانی تومورهای مغزی بستگی به نوع، اندازه و محل تومور دارند. همچنین، به گفته دکتر محمد صمدیان استاد برتر جراحی مغز و اعصاب در کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران، وضعیت سلامتی کلی شما به عنوان بیمار، عاملی بسیار مهم برای انتخاب شیوه مناسب درمانی تومور مغزی محسوب می شود.
در مورد تومورهای خوش خیم، ممکن است تنها مراقبت و نظارت مستمر نیاز باشد و تا زمانی که تومور رشد زیادی نکرده و آسیب و فشاری به بافت های دیگر مغزی وارد نکرده مداخله ای نیاز نباشد. گاهی اوقات نیز با مصرف برخی داروها و یا حتی شیمی درمانی می توان تومورهای مغزی خوش خیم را درمان نمود.
اما در مورد تومورهای بدخیم و سرطانی به گفته دکتر محمد صمدیان استاد برتر جراحی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی، رایج ترین روش درمانی شامل جراحی مغز است. هدف از جراحی مغز برای تومورهای مغزی، تخلیه کامل و حداکثری بافت سرطانی و تومور از داخل سر بدون آسیب به سایر ساختارهای مغزی سالم به ویژه بافت های حیاتی سر می باشد.
برخی تومورها از نظر اندازه و محل به جراحان مغز و اعصاب اجازه یک جراحی بسته، ظریف، سریع و تخلیه کامل تومور را می دهند. در مواردی نیز، ممکن است تومور در جایی از مغز واقع شده باشد که دسترسی و تخلیه کامل در جراحی مغز میسر نباشد. در چنین مواردی، جراحان برجسته مغز و اعصاب، پرتو درمانی و شیمی درمانی را به فرآیند درمانی تومور مغزی اضافه می کنند.
بعد از تمامی جراحی های مغز و اعصاب، به خصوص جراحی تومور مغزی، لازم است شما توانبخشی داشته باشید تا بتوانید به کارکردهای سابق خود که تحت تاثیر تومور تضعیف شده بودند، باز گردید. به گفته دکتر محمد صمدیان استاد برجسته جراحی مغز و اعصاب تهران، توانبخشی شامل فیزیوتراپی، کار درمانی، روان درمانی، گفتار درمانی، ماساژ درمانی، اکسیژن درمانی پر فشار، و … است. حسب نیاز شما، متخصصان کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران، توانبخشی های لازم را برای شما فراهم می آورند
2 Comments
ته بدشانسی اینه که دقیقا جای تومور قبلی یه تومور دیگه در بیاد 😐😐😐😐
سپاس که درمورد عوارض پرتو درمانی هم توضیحات لازم رو دادین