به دلیل اینکه در تصویر برداری ام آر آی از میدان های مغناطیسی استفاده می شود، وجود هر گونه اشیاء فلزی یا مدارهای الکترونیک در بدن بیمار یا نزدیکی آن سبب اختلال در فرایند تصویر برداری می شود و ممکن است برای بیمار مشکل ایجاد کند. این پدیده را پدیده فرومگنتیک می گویند. در این پدیده اجسام فلزی در اثر تداخل با امواج مغناطیسی واکنش نشان می دهند و با حرکت و بیش از حد گرم شدن سبب ایجاد مشکل در بیمار می شوند. مثالی از این پدیده را می توان در ماکرویوهای خانگی مشاهده کرد. به این معنا که اگر در ماکرویوو یک وسیله فلزی یا فویل آلومینیومی قرار بگیرد، این وسیله به سرعت جرقه زده و حتی ممکن است باعث خراب شدن دستگاه شود.
مواردی که در بدن انسان ممکن است سبب ایجاد پدیده فرومگنتیک در هنگام تصویربرداری MRI شوند عبارتند از:
- ایمپلنت های داخلی گوش و سمعک
- مفصل های مصنوعی از جنس فلز
- برخی از دریچه های مصنوعی قلب و اسنتدهای عروقی که از جنس فلز هستند
- گیره های مخصوص آنوریسم عروق
علاوه بر این، اگر بیمار وسیله یا زیورآلات فلزی مانند گوشواره، حلقه، دستبند و غیره به همره دارد، باید این اشیاء را در هنگام تصویربرداری MRI کاملاً از خود دور کند. مواد فلزی که از آن ها برای پر کردن دندان استفاده می شد معمولاً هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند ولی گاهی بست های فلزی ارتودنسی ممکن است در فرایند تصویربرداری اختلال ایجاد نمایند.
استفاده از تصویربرداری MRI در زنان باردار در سه ماهه اول بارداری هیچ خطری ندارد. با این حال، این نوع تصویربرداری در زنان باردار با ملاحظات خاص و درصورتی که هیچ جایگزین دیگر وجود نداشته باشد انجام می شود چون به هر حال امکان بروز آسیب در جنین وجود دارد.