- درمان لخته خون در سر با دارو:
در صورتی که درمان لخته خونی در مغز شما که منجر به سکته ایسکمیک شده است ظرف 3-4.5 ساعت اول پس از بروز علایم آن شروع شود، درمان صرفاً با داروهای حل کننده لخته خون همچون پلاسمینوژن بافت، امکان پذیر است. روش های دارویی ممکن است به شکل مصرف قرص، تزریق وریدی و یا تزریق مستقیم دارو به داخل مغز باشد.
روش های جراحی برای درمان لخته شدن خون در مغز به دو شیوه کلی جراحی های باز و بسته تقسیم می شوند.
در صورتی که خونریزی و لخته مغزی بزرگ بوده و منجر به آسیب بخش وسیعی از مغز شوند، لازم است با جراحی باز به تخلیه لخته و نیز بافت های مرده و آسیب دیده مغزی اقدام کرد تا جان بیمار حفظ شود.
- جراحی بسته:
- استفاده از بازیابی استنت: در این روش جراحی بسته، با استفاده از ابزارهایی که به یک کاتتر متصل می شود، مستقیماً لخته خونی را از درون رگ خارج می سازند. از این روش برای خارج سازی لخته های بزرگ که با داروهای حل کننده لخته برطرف نمی شوند استفاده می کنند.
- آنژیوپلاستی و استنت: یک کاتتر بسیار ظریف از طریق سرخرگ به سمت محل لخته مغزی هدایت شده و در محل لخته بالن انتهای آن باد می شود تا لخته خون در سر را از بین ببرد. سپس، یک استنت در محل قرار داده می شود که در آینده از لخته شدن خون در مغز در آنجا پیشگیری نماید.
- استفاده از کلیپس: در این روش دو سر محلی از رگ که به واسطه لخته خونی دچار پارگی شده را با کلیپس های بسیار ظریف می بندند.
- استفاده از کویل: در این تکنیک با استفاده از جراحی میکروسکوپی صفحاتی را در بخش های پاره شده از رگ های قرار می دهند تا جلوی خونریزی مغزی گرفته شود.