کج شدن و یا فلج عضلات صورت ناشی از آسیب به عصب های مغزی مسئول کنترل عضلات چهره می باشد. به گفته دکتر محمد صمدیان بهترین متخصص مغز و اعصاب تهران در کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران دلایل کج شدن صورت عبارتند از:
عفونت یا التهاب عصب صورت | تومور سر و یا گردن |
آسیب های سر | سکته مغزی |
به طور معمول در سطح جامعه مردم فلج عضلات صورت را با نام فلج بلز شناخته و آن را به تمامی موارد فلج صورت به ویژه کج شدن صورت ناشی از سکته مغزی تعمیم می دهند. در حالی فلج بلز یک بیماری کاملاً متفاوت بوده و جدای از عوارض سکته مغزی می باشد.
یکی از حادترین وضعیت های فلج و کج شدن صورت سکته مغزی است. الگوی فلج صورت مشابه الگوی فلج اندام های بدنی بوده و هر نیمکره بدن که دچار سکته مغزی شود، نیمه صورت طرف مقابل دچار فلج خواهد شد. البته فلج صورت در صورتی پس از سکته مغزی رخ می دهد که اعصاب صورت آن نیمکره نیز تحت تاثیر سکته مغزی دچار ضایعه و یا آسیب شده باشند. به گفته دکتر محمد صمدیان استاد برتر جراحی مغز و اعصاب تهران در کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران، بسته به نوع سکته، آسیب وارده به سلول های مغزی ناشی از کمبود اکسیژن و یا افزایش فشار بر اعصاب ناشی از خونریزی مغزی، نوع و مدت فلج صورت متفاوت خواهد بود.
طبق گزارش های انستیتو ملی بیماری های اعصاب ایالات متحده امریکا، فلج بلز رایج ترین دلیل فلج و کج شدن صورت است. تنها در امریکا سالانه 40 هزار مورد جدید از فلج بلز گزارش می شود. در فلج بلز التهاب اعصاب صورت منجر به افتادن و کج شدن یک طرف صورت می شود. به طور معمول علایم و عوارض فلج بلز حدود 1 تا 2 هفته بعد از یک سرماخوردگی، عفونت گوش و یا عفونت چشمی به طور ناگهانی آغاز می شوند. بیماران معمولاً صبح که از خواب بیدار شده و یا هنگامی که می خواهند چیزی بخورند یا بنوشند متوجه آن می شوند.
به گفته دکتر محمد صمدیان استاد برتر جراحی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی، دلیل فلج بلز هنوز به درستی شناخته نشده است. در برخی موارد عفونت ویروسی عامل ایجاد فلج بلز بوده است. خوشبختانه فلج بلز به طور کامل ظرف مدت 6 ماه خوب شده و عضلات صورت به وضعیت کامل توانایی قبلی خود باز می گردند.
1 Comment
چقدر این مقاله در زمینه فلج شدن بدن ناشی از سکته مغزی عالی بود و کمک کننده.
سپاس از توضیحات تخصصی شما