هر تشنج مغزی به دلیل تخلیه شدید الکتریکی به مغز آسیب می زند. در عین حال، به دلیل از کنترل خارج شدن اندام های بدن که تحت تاثیر بخش های متشنج نظیر خود در مغز هستند، ممکن است آسیب های بدنی و عضوی نیز به فرد وارد شوند. وقوع حمله صرع می تواند در برخی از موقعیت ها برای فرد بیمار و یا حتی دیگران خطرناک باشد. به گفته دکتر محمد صمدیان استاد برتر جراحی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی تهران در کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران، مخاطرات بیماری صرع عبارتند از:
سقوط:
هنگام بروز تشنج صرعی به دلیل سقوط امکان آسیب دیدن جدی عضلانی-اسکلتی بیماران بسیار زیاد است. همچنین، انواع شکستگی استخوانی به ویژه شکستگی های جمجمه و ضربه مغزی در بیماران مبتلا به صرع بالاست.
غرق شدن:
احتمال غرق شدن در استخر و حین شنا در بیماران مبتلا به صرع 13 تا 19 برابر افرادی است که صرع ندارند.
تصادفات رانندگی:
در صورتی که حمله صرع در خیابان رخ دهد، چه فرد راننده / راکب باشد و چه عابر پیاده، احتمال تصادفات رانندگی بسیار بالا می رود. به همین دلیل، در بسیاری از کشورهای توسعه یافته ماه ها و یا سال ها پس از اینکه فرد حمله تشنجی نداشت اجازه رانندگی می دهند.
بارداری:
صرع در بارداری دو نوع تاثیر منفی به جای می گذارد. اول اینکه بروز حملات تشنجی صرع حین بارداری می تواند منجر به تهدیدهای جدی برای جنین و مادر شده و حتی سقط جنین و فوت مادر را به همراه داشته باشد. در عین حال، مصرف داروهای ضد تشنج و ضد صرع نیز به شدت احتمال نقایص مادرزادی جنین را افزایش می دهند.
مشکلات روانشناختی:
به دلیل بروی حملات صرعی، افراد بیمار معمولاً مشکلات روانشناختی هیجانی همچون افسردگی، اضطراب و افکار و رفتارهای خودکشی را تجربه می کنند. در عین حال مشکلات ناشی از نقایص حافظه نیز به دلیل صرع مزید بر علت می شود. این علایم، نه تنها به واسطه بیماری صرع، بلکه حتی به دلیل مصرف داروهای ضد صرع نیز می توانند ایجاد شوند.