نوع درمان و طول درمان به شرایط بیمار بستگی دارد و پزشک با توجه به آنها شیوه درمان را انتخاب خواهد کرد. بنابراین روش درمان در بیماران مختلف ممکن است متفاوت باشد. موارد زیر از جمله شرایطی هستند که برای انتخاب نوع درمان به آنها توجه می شود.
- سن بیمار
- وضعیت کلی سلامت بیمار و سابقه بیماری
- میزان شدت علائم
- تحمل بیمار نسبت به داروها و شرایط درمانی
- مدت زمان مورد نظر برای درمان
- ترجیح بیمار نسبت به روشهای درمانی مختلف
روشهای درمانی نیز ممکن است بنا به تشخیص پزشک، یک یا چند مورد درمانی را شامل شوند.
انجام عملهای جراحی به منظور حذف تومور، اغلب یک روش درمانی مناسب است که برای درمان تومورهای کوچک توصیه میشود. رادیوتراپی و پرتودرمانی نیز از روشهایی هستند که نتایج مثبتی را ایجاد خواهند کرد. در این روش امواج خاصی بر روی سلولهای تابانیده میشوند و در عین حال از سلولهای مجاور نیز به منظور پیشگیری از صدمات، محافظت میشود. این روش بدون درد است و تنها چند دقیقه طول میکشد.
رادیوسرجری (radiosurgery) نیز از روشهای جدید درمان تومورهای است که طی آن از امواج با شدت بسیار بیشتری برای از بین بردن تومور استفاده میشود. این روش بسیار ایمن است و مانند عمل جراحی تنها طی یک جلسه تومور حذف خواهد شد.
دارودرمانی نیز به عنوان یک گزینه کارآمد همواره در نظر گرفته میشود. داروهای مؤثری تولید شده اند که میتوانند رشد تومورها و میزان تأثیر آنها بر ترشح هورمونها را کنترل کنند. در بسیاری از موارد دارو درمانی اولین گام برای درمان تومورهای غده هیپوفیز در نظر گرفته میشود. در بسیاری از بیماران دارو درمانی باعث کاهش سایز تومور شده و مسیرهای بعدی برای تکمیل درمان را هموار میسازد.