یکی از رایج ترین بیماری های مغزی خصوصاً در بین کودکان، بیماری هیدروسفالی مغزی است. در این بیماری، مغز انسان در اثر فشارهای وارده در نتیجه ترشح بیش از حد مایع مغزی نخاعی متورم و بزرگ می شود. بزرگ شدن و تورم بافت مغز باعث ایجاد مشکلات بسیاری در بیمار می شود. از علایم مهم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردرد
- احساس خستگی مفرط، سرگیجه و خواب آلودگی
- تحریک پذیری و زودرنجی ( عصبانی شدن و رنجیده خاطر شدن بی دلیل )
- مشکلات ذهنی مثل مشکل در فکر کردن، تمرکز و احساس گیجی
- اختلال در تعادل و راه رفتن
- ناتوانی در کنترل ادرار
با این که ابتلا به هیدروسفالی در هر سنی امکان پذیر است، اما این بیماری معمولا به شکل مادرزادی و در کودکان رخ می دهد. این بیماری می تواند در نتیجه اختلالات ژنتیکی، ضربات وارد شده به سر جنین در هنگام بارداری، عفونت های بارداری و مشکلات ستون فقرات در نوزاد ایجاد شود.
هیدروسفالی در بزرگسالان خصوصا در افراد بالای 60 سال نیز ممکن است رخ دهد که علت آن معمولا بروز تومورهای مغزی یا نخاعی، مننژیت یا خونریزی مغزی در اثر ضربات وارده به سر یا سکته مغزی است.
بیماری هیدروسفالی عموما در مراحل اولیه مشکل چندانی برای بیمار ایجاد نمی کند ولی اگر مراحل درمان این بیماری به تأخیر بیفتد می تواند باعث عوارض و ضایعه های شدید مغزی، اختلالات روانی و یا حرکتی در افراد شوند. با کار گذاشتن شانت مغزی می توان تا حدود زیادی از عوارض بیماری هیدروسفالی جلوگیری کرد.
از آنجایی که بیماری هیدروسفالی تا حدود زیادی ریشه مادرزادی دارد نمی توان راهکارهایی برای پیشگیری از بروز این بیماری ارائه داد. محافظت از جنین در طول دوران بارداری نقش زیادی در سلامت جنین و پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی دارد. در بزرگسالی نیز پرهیز از فعالیت های ورزشی پر برخورد و خطرناک می تواند تا حد زیادی خطر ابتلا به هیدروسفالی کاهش دهد.
2 Comments
سلام سلام خسته نباشید
وتشکر فراوان اطلاعات کامل بودممنون
با سلام
اطلاعات بسیار جامع بود سپاسگزارم