در حال حاضر ایمن ترین و بهترین گزینه درمانی برای تومورهای کوندرو سارکومای مغزی جراحی است. در عین حال بسته به تشخیص جراح، گاه لازم است، ترکیبی از شیمی درمانی و پرتو درمانی (رادیو تراپی) هم بعد از جراحی صورت گیرد تا بهبودی کامل برای شما ایجاد گردد.
هدف از جراحی در درمان تومورهای کوندرو سارکوما تخلیه کامل تومور تا جای ممکن و بهبود حال بیمار است. تکنیک های مختلفی برای جراحی تومورهای کوندرو سارکومای مغزی وجود دارند. نکته حایز اهمیت این است که با توجه به ماهیت تهاجمی این تومورها، در مورد هر بیمار لازم است شیوه خاصی از جراحی که به شکل کامل متناسب با وضعیت و محل تومور کوندرو سارکومای مغزی وی است، اجرا شود. به گفته دکتر محمد صمدیان استاد جراحی دانشگاه شهید بهشتی، گاهی اوقات به دلیل وسعت ضایعه این تومورها تا 80% احتمال آسیب به اعصاب مغزی بیمار وجود دارد. اما خوشبختانه این موارد کاملاً گذرا بوده و به سرعت بعد از عمل بهبود می یابند. جراحی های کوندرو سارکومای مغزی در کلینیک قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران از طریق گوش، بینی، و یا حلق و با استفاده از نورو آندوسکوپ و میکروسکوپ صورت می گیرند که بعنوان جراحی های مینیمال و بسته محسوب می شوند. تکنیک های جراحی عمده به کار رفته برای تخلیه تومورهای کوندرو سارکومای مغزی، حسب محل قرار گیری تومور عبارتند از:
- جراحی ترنس اسفنوئید
- جراحی ترنس بیزال
- جراحی کرانیو اربیتو زیگوماتیک
- جراحی ترنس زیگوماتیک گسترده کف میانی
- جراحی ترنس کوندیلار
- جراحی ترنس ماکسیلاری
به طور سنتی طبق بررسی ها و تجارب بالینی جراحان مغز و اعصاب، تومورهای کوندرو سارکومای مغزی به شیمی درمانی حساس نبوده و داروی تایید شده ای برای درمان آنها وجود ندارد. طبق بررسی های آزمایشگاهی صورت گرفته، داروهایی همچون TKI، mTOR، خارپشت، و بازدارنده های AKT تاثیر خاصی روی کوندرو سارکوما ندارند.
در حال حاضر بررسی های آزمایشگاهی بر روی تاثیر داروهای تقویت سیستم ایمنی در درمان کوندرو سارکومای مغزی در حال انجام است که هنوز نتایج آن به صورت رسمی منتشر نشده اند.
پژوهش های جدید صورت گرفته در حوزه جراحی مغز و اعصاب نشان داده اند ترکیب جراحی تخلیه تومور کوندرو سارکومای مغزی با رادیو تراپی (پرتو درمانی) منجر به افزایش قابل ملاحظه نتایج درمانی می شوند. رادیو تراپی منجر به پاک سازی کامل بستر تومور از ذرات نامرئی میکروسکوپی بجای مانده از جراحی می شود. به نظر دکتر محمد صمدیان استاد جراحی مغز و اعصاب کلینیک قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران، رادیو تراپی در مورد تومورهای کوندرو سارکومای مغزی گرید 1 و 2 در صورت تخلیه کامل تومور نیاز نیست. شیوه های متعددی از رادیو تراپی برای تومورهای کوندرو سارکومای مغزی وجود دارند که عبارتند از:
- رادیو تراپی دوز بالا با اشعه پروتون
- رادیو تراپی استریوتاکتیک با اشعه ایکس
- رادیوتراپی سه بعدی
- رادیو سرجری با گاما نایف
- رادیو سرجری با سایبر نایف