ناهنجاری کیاری بیماری مغزی نادری است که کمتر از 1 مورد در هر هزار نفر میزان شیوع دارد. انواع ناهنجاری آرنولد کیاری به گفته دکتر محمد صمدیان استاد برتر جراحی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی تهران در کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران به 4 دسته به شرح زیر تقسیم می شود:
کیاری تیپ ۱
کیاری تیپ 1 شایع ترین نوع ناهنجاری آرنولد کیاری است که در دوران جنینی شکل می گیرد. ویژگی اصلی آن جابجایی بیش از 4 میلی متری مخچه به سمت پایین و کانال نخاعی است. در کیار نوع 1 ممکن است مسیر طبیعی جریان مایع مغزی نخاعی بین سر و ستون فقرات را مسدود نماید. این وضعیت بیشتر در نوجوانی یا بزرگسالی رخ می دهد.
کیاری تیپ 2
در کیاری تیپ 2 بصل النخاع، بطن چهارم مغز، پل مغزی و مخچه به سمت پایین و دهانه کانال نخاعی جابجا شده اند. این بیماری به ویژه در بیماران مبتلا به میلیومنینگوسل (نوع خاصی از اسپینا بیفیدا) دیده می شود. این نوع ناهنجاری کیاری در سونوگرافی دوره بارداری مشخص می شود.
کیاری تیپ 3
کیاری تیپ 3 شامل بسته نشدن کامل ستون فقرات به همراه بیرون زدگی بخشی از مخچه و یا ساقه مغزی از بخش باز مانده مهره ها پشت سر و یا گردن فرد بیمار است. این وضعیت بسیار نادر بوده و حالتی بسیار خطرناک و مرگبار است.
کیاری تیپ 4
کیاری تیپ 4 شدیدترین و نادرترین نوع ناهنجاری کیاری محسوب می شود. در کیاری تیپ 4 مخچه به طور کامل رشد نکرده است. این بیماری معمولاً همراه با سایر ناهنجاری های مغز و ساقه مغز می باشد. متاسفانه اکثریت نوزادانی که با ناهنجاری کیاری تیپ 4 متولد می شوند مدت کوتاهی پس از تولد فوت می کنند.